Enostavnejše digitalno poslovanje z novimi i-Računi


Spletna aplikacija za pripravljanje in upravljanje z izdanimi računi i-Računi poenostavlja poslovanje s kupci po novem standardu za eračune eSLOG 2.0, pri čemer kupcem dodatno pohitri plačevanje z avtomatskim zajemom podatkov prek QR-kode na računu.

Datum 26.10.2020


Genis je ob prehodu Urada za javna plačila Republike Slovenije na sprejemanje eračunov po standardu eSLOG 2.0. s 1. 10. 2020 nadgradil spletno storitev za pripravo in pošiljanje elektronskih računov i-Računi z izdajo e-računov po tem novem standardu. Tako lahko uporabniki, ki poslujejo z javnimi ustanovami ter drugimi proračunskimi porabniki izdelujejo in pošiljajo elektronske račune v omrežje UJPnet brez kakršnih koli težav in na popolnoma enak način, kot prej. Uporaba novega standarda v ničemer ne spreminja postopka priprave ter pošiljanja računa in je uporabnik praktično sploh ne občuti.

V primeru poslovanja s strankami, ki elektronskih računov po novem standardu še ne prejemajo je možno še vedno pošiljanje po starem standardu eSLOG 1.6.1. Standard poslanega eračuna uporabnik določi z enim klikom, pri čemer se spremeni samo XML-struktura ne pa tudi vizualiziran račun v datoteki PDF.

Poleg uporabe novega standarda so v Genisu uporabnikom i-Računov omogočili, da svojim kupcem še poenostavijo poslovanje. Na račune namreč lahko izpišejo kodo QR s pomočjo katere se podatki z računa samodejno prenesejo na plačilni nalog. Gre za zmožnost, ki se jo bodo razveselili predvsem kupci, ki za plačevanje svojih računov in položnic uporabljajo mobilno banko. Ti namreč v mobilni banki ali z aplikacijo za slikanje enostavno zajamejo QR-kodo, podatki pa se v celoti prenesejo na plačilni nalog, pri čemer ni več potrebno ročne vnesti nobenega dodatnega podatka. Tak način poleg same hitrosti plačevanja zagotavlja tudi večjo zanesljivost, saj pri plačevanju ne pride do napak - na primer pri številki TRR ali sklicu.

Enostavnejše digitalno poslovanje z novimi i-Računi

QR koda na računu





Nazaj