Z izdajo e-računov prihranite 60 % stroškov in časa

Tako je. S prehodom iz papirnega na elektronsko poslovanje prihranite vsaj 60 % porabljenih stroškov in časa, ki ga lahko na ta način namenite drugim stvarem, ki pripomorejo k uspešnemu delovanju vašega podjetja. Ne le, da olajšate delo sebi, pač pa tudi prejemniku, s čimer preprečite možnost napak pri pretipkavanju oz. prenosu računov v njegov sistem.

Datum 28.02.2018


Za proračunske uporabnike je takšen postopek že utečen, za ostala podjetja pa več kot dobrodošel. Pošiljanje elektronskih računov je vsekakor eden izmed dejavnikov, ki vam lahko pomaga pri ohranjanju posla in utrjevanju odnosov z vašimi strankami oz. kupci. E-račun, izdan s pomočjo spletne storitve i-Računi, je skladen s slovensko zakonodajo (ZDDV, ZDavP, ZVDAGA …) in EU direktivami, uporablja predpisano standardizirano obliko e-Slog, kar je tudi razlog za odpravo skrbi glede nepravilnosti.


Prihranek pri vašem času

Pri papirnem poslovanju priprava in posredovanje računa zahtevata precej korakov, in s tem tudi časa. Najprej je račun potrebno pripraviti v programu, kar lahko vzame precej časa in terja morebitne napake pri pretipkavanju podatkov. Nato je račun potrebno natisniti, kuverto opremiti z znamko ter za odpošiljanje obiskati še poštni urad. Tu je potem še arhiviranje računa, ki zahteva natančnost ter organizacijo.

Poleg stroškov se pri izdaji e-računa opazno skrajša tudi čas, ki ga porabimo za vse zgoraj naštete korake. Zmanjša se namreč tudi število teh korakov, saj je račun kreiran in preko sistema odposlan le v nekaj klikih. Za izdajo računa boste tako potrebovali maksimalno 3 minute.


Prihranek pri vašem denarju

Dejstvo je, da je posredovanje elektronskih računov cenejše, kot celoten postopek od tiskanja do pošiljanja preko pošte, saj na ta način odpadejo najmanj stroški papirja, kartuš, ovojnic ter znamk.

Da si boste lažje predstavljali za kakšen strošek gre, je prihranek, ki nastane pri izdajanju s pomočjo spletne storitve za izdajo elektronskih računov prikazan spodaj.

Tisk, pakiranje in pošiljanje Obvestila in opozorila za plačila Nakazila in gotovinsko poslovanje Arhiviranje SKUPAJ
PAPIRNO POSLOVANJE 3,90 € 0,50 € 4,50 € 2,20 € 11,10 €
E-POSLOVANJE 0 € 0,40 € 3,00 € 0,80 € 4,70 €

Prihranki na posamezen račun 6.40 € = 57%


Vir: Billentis


Zaradi zamudne priprave papirnih izdanih računov, kuvertiranja in samega pošiljanja po navadni pošti lahko plačilo prejmete kasneje, kot če bi vaša stranka ali kupec račun prejel v istem trenutku, ko ga izdate. Kaj pomeni večdnevni zamik plačila za vaš finančni tok?

Stroški dela, materiala in storitev, ki se porabljajo za papirne račune so z ozirom na vse to dejansko previsoki in povsem neupravičeni. Prednosti e-poslovanja so torej zelo očitne, prehod iz papirnega poslovanja pa neizogiben.




PREIZKUSI SPLETNO STORITEV i-Računi® ŠE DANES





Nazaj