7 novoletnih zaobljub do (še bolj) uspešnega podjetnika

Novo leto simbolizira nov začetek in je odlična prelomnica, ki nam daje priložnost, da nekatere stvari začnemo delati drugače in svoje življenje obrnemo še malo na bolje. Če svojih novoletnih zaobljub za leto 2018 še niste opredelili, je zdaj zadnji čas, da to storite.

Datum 23.01.2018


Pri pisanju zaobljub oz. postavljanju tako kratkoročnih kot tudi dolgoročnih ciljev poskusite biti čim bolj specifični. Če neko stvar želite spremeniti, si zapišite točno do kdaj in do katere mere želite to storiti, saj boste imeli le tako cilj vedno pred očmi.

Morda nimate ideje kje in kako začeti, zato vam ponujamo nekaj namigov, s pomočjo katerih boste imeli svojo pot do uspeha dobro začrtano. Zaobljube dopolnite po svoje, saj bodo učinkovite le, če si jih boste zastavili glede na svoje resnične želje po spremembah.


1. Skrbel/-a bom za svoje zdravje.

Vedno znova enaka, a zelo pomembna zaobljuba. Če želite biti zares uspešni, morate biti tako v fizični kot tudi v psihični kondiciji, saj se boste tako lahko izogibali stresu in bili hkrati bolj produktivni. Vsak dan se nadihajte svežega zraka in med delom spočijte svoj um ter ga pripravite na nove podvige.


2. Izbiral/-a bom prave ljudi

Tako v družbi, kot v službi je dobro imeti okrog sebe ljudi, od katerih se učimo in iz nas potegnejo največ dobrega. Včasih je žal treba pogledati iz druge perspektive in omejiti stike ali poslovne odnose z ljudmi, ki imajo na naše delo slab vpliv.


3. Znal/-a bom prositi za pomoč

Ljudje okrog nas nam lahko pomagajo, z nami sodelujejo, nam svetujejo in nas vzpodbujajo, včasih si le ne pustimo pomagati. Če boste svoje novoletne zaobljube zaupali prijateljem in družini, obstaja večja verjetnost, da boste svoje cilje tudi izpolnili.


4. Znal/-a bom reči »ne«

Prevečkrat želimo ugajati vsem okrog sebe, zaradi česar lahko izgorimo. Največja vrlina je postaviti svoje meje, stati za svojimi besedami in odkloniti zadeve, ki nas omejujejo na poti do svoje sreče in uspeha.


5. Vsaj enkrat na teden bom izklopil/-a vse moteče dejavnike

V današnjem svetu smo preobremenjeni s stalno dostopnostjo na telefonu, ažurnim prebiranjem e-pošte, gledanjem televizije, s socialnimi omrežji in z drugimi viri nepotrebnih informacij. Vsaj enkrat na teden, ali še bolje večkrat, je dobro za določen čas izklopiti vse te dejavnike in čas preživeti kvalitetno – s svojimi najbližjimi, počitkom, hobijem, branjem najljubše knjige, pobegom v naravo oz. s čimerkoli kar vas osrečuje. Delo vedno počaka, ko pa se ga lotimo po zasluženem premoru, je to še toliko bolj efektivno.


6. Bolje bom organiziral/-a svoje delo in finance

Dobra organizacija je ključ do uspeha. Dosledno upoštevanje delovnega urnika in celovit pregled nad vodenjem vašega posla in prihodkov sta ključni dve sestavini, ki morata biti pod nadzorom. Nekaj nasvetov o urejanju koledarja in pregledom svojega zaslužka pa si lahko preberete tukaj.


7. Držal/-a se bom svojih novoletnih zaobljub!

Približno 63% ljudi se drži novoletnih zaobljub še dva meseca po tem, ko so jih sklenili. Manj kot 10% ljudi, ki si zastavi novoletne zaobljube in cilje, jih izpelje do konca. Vztrajajte, bodite striktni so sebe in bodite med najboljšimi. Ne obupajte. Pravi uspeh je v tem, da ste zvesti sami sebi in držite obljubo, ki ste si jo zadali!






Nazaj